What's happening?

Video Sources 238 Views Report Error

  • Ce ne menține sănătoși și fericiți?
Ce ne menține sănătoși și fericiți?

Ce ne menține sănătoși și fericiți?

Your rating: 0
8 1 vote

Synopsis

Cercetătorii din cadrul Universității Harvard au realizat un studiu amplu privind fericirea și ceea ce face oamenii cu adevărat fericiți și îi menține sănătoși, fizic și mental.

Studiul nu este unul obișnuit, ci unul derulat pe parcursul a mai mult de 75 ani, început în 1938. Cunoscut ca Studiul Grant, este cel mai cuprinzător studiu în acest sens, în această perioadă autorii studiului corelând o cantitate crescută de date de la pacienți privind sănătatea lor fizică și mentală.

Cercetătorii au analizat nivelul de fericire al participanților de-a lungul vieții și au analizat starea lor de bine și factorii care o cresc.

Timp de aproape 80 ani au monitorizat atent 724 bărbați (nu au fost incluse și femei inițial deoarece au putut fi selectate doar fete din cadrul colegiului), care au fost chestionați anual privind anumite arii și aspecte ale vieții, dintre care acum doar 19 mai sunt în viață și participă în continuare la studiu. Printre participanții originali a fost și președintele John F. Kennedy și editorul de The Washington Post, Ben Bradlee. Cercetătorii au extins acum cercetarea și au inclus și copiii adulților inițiali, în număr de 1300, acum cu vârsta medie de 50-60 ani, pentru a vedea cum experiențele din copilărie influențează starea de sănătate și fericirea.

Participanții din studiul inițial din 1938 au fost grupați astfel: un grup a fost format din studenți pe atunci la Harvard în anul II, și al doilea grup din copii dintr-un cartier foarte sărac din Boston, din medii defavorizate.

Participanții au fost monitorizați prin intermediul interviurilor, chestionarelor, scanărilor creierului, teste sangvine, investigații medicale și chestionarea celor apropiați. Pe parcurs, au discutat și cu soțiile și noii membri ai familiei, cum ar fi copiii. Le-au fost analizate aspecte ce țin de sănătate, stil de viață, experiențele de viață, atât personale, cât și din carieră sau relațiile cu cei din jur.

Principalul rezultat al studiului a fost că relațiile sociale ne mențin fericiți și sănătoși. Cei cu un stil de viață solitar, singuri, din relații nefericite etc. au prezentat un nivel mai redus de mulțumire, satisfacție, fericire, precum și riscuri mai mari de boli fizice sau mentale. Așa cum menționează Robert Waldinger, conducătorul studiului, psihiatru la Spitalul General Massachusetts și profesor de psihiatrie la Harvard, „având grijă de corpul tău este important, dar relațiile sunt, de asemenea, o formă esențială de grijă de sine.” Relațiile sănătoase cu cei din jur sunt veriga ce unește oamenii și viețile lor. Sănătatea socială este un predictor clar pentru viață sănătoasă, mai mult decât clasa socială, situația financiară, IQ-ul sau chiar factorii genetici.

Ce ne menține sănătoși și fericiți?
Ce ne menține sănătoși și fericiți?
Ce ne menține sănătoși și fericiți?

Director

Director

Cast

Similar titles

Comoara din plante
Falsa plecare – Moartea clinică
Lumea fara Cancer Povestea Vitaminei B17
Intersexualitate
Baraka
Islamizarea Europei
Iubim țigările
Tristețea aurului negru
Educația Interzisă
Trecutul, prezentul și viitorul dependenței de nicotină
Exmatriculat: Inteligenţa Nu Este Permisă
Cum ne putem lupta cu următorul virus mortal

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published