What's happening?

Video Sources 358 Views Report Error

  • Secretul unei vieți fericite
Secretul unei vieți fericite

Secretul unei vieți fericite

Your rating: 0
6 1 vote

Synopsis

Cei mai fericiți și cei mai sănătoși oameni sunt cei care au legături bune cu ceilalți, spune Robert Waldinger, psihiatrul care conduce studiul Harvard de dezvoltare a adulților, unul dintre cele mai longevive studii despre viața adulților efectuat vreodată. Explorând legătura importantă dintre relațiile sociale și calitatea vieții, el ne dezvăluie adevăruri și perspective despre cum să identificăm și să consolidăm relațiile care stau la baza stării noastre de bine. Când vine vorba de oamenii din cercul tău restrâns, „concentrează-te pe cei care te fac să te simți mai deschis și mai incluziv”, spune el. (Această conversație, găzduită de curatorul Ted Whitney Pennington Rodgers, a făcut parte dintr-un eveniment exclusiv pentru membri TED.

Rezultatele studiului, publicate recent, demonstrează că fericirea nu ține nici de bani, nici de carieră, nici măcar de stilul sănătos de viață pe care îl ducem. Fericirea, ca și longevitatea, țin de sănătatea relațiilor pe care le avem cu ceilalți – membrii familiei, prietenii, colegii, oamenii din jurul nostru. Oamenii conectați din punct de vedere social cu familia, prietenii, comunitatea sunt mai fericiți, mai sănătoși și trăiesc mai mult.

La polul opus, cei singuri, care se izolează de ceilalți, sunt nefericiți și trăiesc mai puțin. Singurătatea se dovedește a fi toxică. Nu ne face bine să trăim izolați.

Director

Director

Cast

Similar titles

What Is a Woman?
Legea rezonanţei oculte
4 semne ale abuzului emoțional
De la plictiseala la cele mai strălucite idei ale tale
În mintea unui procrastinator profesionist
Istoria emoțiilor umane
Filosofia mea pentru o viaţă fericită
Schimbarea – The shift
Zeitgeist: Moving Forward
Educația Interzisă
Stutz
Războiul psihologic

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published