What's happening?

Video Sources 437 Views Report Error

  • Fenomenul educational finlandez
Fenomenul educational finlandez

Fenomenul educational finlandez

Your rating: 0
7 1 vote

Synopsis

Fenomenul educational finlandez s-a ridicat ajungând în zece ani unul dintre cele mai bune din lume. Producătorul de filme documentare Bob Compton alături de cercetătorul de la Harvard Dr. Tony Wagner au hotărât s-a afle cum s-a întâmplat acest lucru. Rezultatul cercetării este surprins în filmul «The Finland Phenomenon: Inside the World’s Most Surprising School System» (Fenomenul educational finlandez: Înăuntru celui mai surprinzător sistem școlar din lume).

Într-un film de 60 de minute, Dr. Wagner îi ghidează pe cei care urmăresc filmul înăuntrul celui mai bun sistem de educație. Dascăl de o viață, Dr. Wagner este cel mai calificat să exploreze și să explice succesul Finlandei. De la sălile de clasă și până la interviurile cu elevii, profesorii, părinții, administratorii și oficialii guvernamentali, Dr. Wagner dezvăluie care au fost factorii care au ridicat Finlanda la nivelul celui mai bun sistem de educație din lume.

În Finlanda nu există teste standardizate pentru elevi și nici pentru profesori. Profesorii finlandezi nu se bazează prea mult pe teste și, la fel ca elevilor, li se acordă un mare grad de libertate. Este un system bazată pe încredere, iar acest documentar ne arată că încrederea, mai degrabă decât o contabilitate oarbă, conduce la rezultate bune. Conduce la un comportament din partea elevilor, a profesorilor, dar și a membrilor guvernului care caută să se ridice la nivelul încrederii care le-a fost acordată.

În Finlanda există un anumit nivel de calitate pe care sunt obligate să îl atingă toate școlile. Profesorii sunt tratați ca o categorie profesională respectabilă, iar a profesa este un domeniu exclusivist și competitiv. Fiecare școală beneficiază de profesori excelenți pentru că această profesie este dorită de cei care excelează la rândul lor în timpul studiilor. Fiecare profesor are un curriculum de bază, național, dar este liber să-și dezvolte propriile metode didactice. De asemenea, lucrează drept mentori pentru elevi și pentru elevii care vor să devină profesori.

Fiecare elev beneficiază de transport gratuit și mese gratuite. Aproape 40% dintre elevii finlandezi deprind o meserie în anii de liceu. Spre deosebire de majoritatea sistemelor de educație care se străduiesc să uniformizeze, Finlanda pune accent pe libera dezvoltare, creativitate și autonomia elevilor și a profesorilor.

Director

Director

Cast

Similar titles

Războiul psihologic
Curgerea Timpului. Dumnezeu, Einstein si Fizica Cuantica
The Milk System
Economia Romaniei din perioada comunista
Legea Atracției și Materializarea Gândurilor
Lagărul 14: Zonă de control total
Stutz
Room 237
Puterea vulnerabilităţii
SAMADHI – Maya, Iluzia Sinelui
Viitorul banilor
Legea rezonanţei oculte

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published