Wild Africa: Rivers of Life

Wild Africa: Rivers of Life

Jan. 23, 2018
Your rating: 0
5 1 vote

Seasons and episodes

1Season 1 Jan. 23, 2018

Creator

Creator

Cast

Synopsis

Râurile Africii sunt unele dintre cele mai sălbatice locuri de pe planeta noastră – pline de viață, găzduiesc o serie de locuitori care depind de ele pentru supraviețuirea lor.

Indiferent dacă râurile curg sau se retrag, viața trebuie să continue. Acestea sunt trei dintre cele mai vitale sisteme fluviale de pe continentul african, adăpostind unele dintre cele mai mari și spectaculoase concentrații de animale sălbatice care se găsesc oriunde pe pământ.
În sezonul umed, valea Luangwa este un paradis verde. Marele râu Luangwa își șerpește pe burtă.

Apa și hrana abundă, iar viața pentru animalele lui Luangwa este ușoară. Hipopotamii se culcă în lacuri pline de varză hrănitoare de apă. Viața este atât de bună încât valea susține cea mai mare populație de hipopotami din lume. Este o perioadă fericită și pentru turma de reproducere a elefanților. Femelele lor fertile au atras atenția unui taur. Dar aceste zile de glorie nu durează. Când iarna coboară, ploile se usucă, transformând acest refugiu apos într-un vas de praf. Animalele se strecoară împotriva secetei necruțătoare, iar râul care se evaporă devine singurul lor colac de salvare. Pentru un taur hipopotamic, exilat din păstăia lui, este un colac de salvare pe care nu îl poate ajunge.

Forțat să lupte pentru supraviețuire în afara râului, el se confruntă cu prădători și foamete, în timp ce este alungat din bazin uscat în bazin uscat.
Elefanții însărcinați se luptă să găsească suficientă hrană pentru a-și întreține puii nenăscuți, în timp ce leii așteaptă în aripi, gata să se năpustească la primul semn de slăbiciune. Valea ajunge la punctul de criză, unde doar măsurile disperate pot împiedica moartea. Hipopotamicul exilat riscă totul pentru a ajunge înapoi în păstaia râului.

El trebuie să se confrunte cu taurul dominant, care l-ar putea ucide cu mult înainte ca seceta să o facă. Când sosesc în sfârșit ploile, ele aduc atât ușurare, cât și pericol. Apa se ridică atât de repede încât o pereche de Puku este prinsă pe o insulă, înconjurată de ape infestate de crocodili. Numai o înot curajoasă până pe continent îi poate salva, dar crocodilii se învârt în cerc. În fiecare an, unul dintre cele mai mari râuri din Africa dispare complet din vedere. Tot ce rămâne este o cicatrice uriașă de nisip peste peisaj – 1000 de mile lungime. Timp de șapte luni pe an, apele râului Limpopo sunt ascunse în vaste acvifere subterane, lăsând fauna sălbatică prinsă în mijlocul unei brutale secete anuale. Când sosesc furtunile de vară, puternicul râu Limpopo se umflă într-un torent purtând 4000 de tone de apă pe secundă – mai mult decât debitul întregii cascade Niagara. Doar cei mai duri pot supraviețui acestor extreme.

Wild Africa: Rivers of Life
Original title Wild Africa: Rivers of Life
TMDb Rating 7 2 votes
First air date Jan. 23, 2018
Last air date Jan. 31, 2018
Seasons 1
Episodes 7

Similar titles

Crima secolului
Gordon Ramsay on Cocaine
Pe înţelesul tuturor
Cum funcționează Universul

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published