What's happening?

Video Sources 154 Views Report Error

  • Ucraina arde
Ucraina arde – documentar

Ucraina arde – documentar

Your rating: 0
5 1 vote

Synopsis

Protestatarii Euromaidan de la Kiev au început 2014 în același mod în care au încheiat 2013: prin revolte în stradă în încercarea de a-și doborî guvernul. Au fost deja câștigate victorii cheie, prim-ministrul Mykola Azarov și cabinetul său și-au demisionat. Demonstranții au forțat și anularea unei noi legi anti-protest care a fost, în mod ironic, cauza multor proteste.

Cu toate acestea, protestatarii nu au fost mulțumiți de acest lucru și sunt încă în stradă, cerând șefului președintelui Viktor Ianukovici și organizarea de noi alegeri. Ceea ce a început ca un protest împotriva legăturilor strânse ale guvernului ucrainean cu liderul rus Vladimir Putin a devenit un focar pentru nemulțumiri mai larg. Cu toate acestea, Ianukovici pare să nu fie dispus să renunțe la puterea sa. Pe măsură ce tulburările sociale se răspândesc în toată țara, primul său președinte post-sovietic, Leonid Kravchuk, a mers până la a avertiza că Ucraina este în pragul războiului civil. Zeci de oameni și-au pierdut viața doar în ultimele două zile de violență.

La sfârșitul lunii ianuarie, VICE a zburat la Kiev în timp ce revoltății aruncau cocteiluri Molotov asupra poliției, iar orașul s-a transformat într-un câmp de luptă.

Director

Director

Cast

Similar titles

Adevaratul PUTIN
Epoca lui Carol I
Anne Frank Remembered
State Funeral
Proiectul MK-Ultra sau Tehnici de Spalare a Creierului, Experimente CIA
Mărturii din infernul Holocaustului – interviu cu Salamon Golda
Zeitgeist online subtitrat
David & Goliat – Personalitati Care Au Marcat Istoria Lumii
Life in the Taliban’s Afghanistan
Zeitgeist: Addendum
MISTERUL LUI RASPUTIN
Descendant

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published